Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
9 berichten.
Harry Harry schreef op 14 juni 2019 om 12:35:
Gisteravond gegeten bij eetcafe Veenomenaal. Heerlijke spareribs gehad met als voorgerecht mosterdsoep. We werden bediend door een enthousiaste dame die duidelijk kennis van eten had. Bedankt voor de positieve ervaring. Komen zeker nog een keer terug.
mulder mulder uit bedum schreef op 30 mei 2019 om 22:29:
Vanavond met 9 personen gegeten. Het voorgerecht duurde lang en stelde voor de prijs echt bijzonder weinig voor. Het hoofdgerecht was iets beter maar voor twee matige sliptongetjes 21 euro vragen is echt ver over de top. Alhoewel het niet druk was moeten we circa 1,5 uur wachten op het hoofdgerecht (met kleine kinderen). Geen aanrader wat ons betreft.
Admin-antwoord door: bedum
Goedenavond, Jammer om te lezen dat jullie het niet zo hebben ervaren als wij graag zien. Als we ons nog mogen verdedigen... voordat jullie kwamen was het wel druk geweest, waardoor we in onze voorbereiding een beetje achterliepen. Uiteraard maakt dit niet goed dat jullie lang hebben moeten wachten. In elk bedrijf gaat er wel eens iets mis, maar wij willen dat al onze gasten uiteindelijk tevreden de deur uit gaan. Zou u ons nog een email willen sturen naar info@eetcafeveenomenaal.nl? Misschien kunnen we nog iets goedmaken.
Herman en Francien Herman en Francien uit Noordwolde Gn. schreef op 20 april 2019 om 09:04:
Gisteravond met z'n tweeen gegeten bij dit (voor ons nieuwe) eetcafe in Bedum - Venomenaal. Ik kwam er toevallig 's middags op de fiets langs, nam een kijkje binnen en vertelde de gastvrouw dat wij houden van goed, zelfgemaakt eten en lekkere speciaalbiertjes. Nou, toen ging gastvrouw/mede-eigenaar Maria los 😉 - ze somde uitgebreid (uit haar hoofd) op wat de koks allemaal voor lekkers konden bereiden en 'Alles zelfgemaakt, behalve de piondasaus, want de kok is allergisch voor pinda's'. Ook qua speciaalbiertjes liet zij zich niet onbetuigd: ze kon tot in detail vertellen welke bijzondere biertjes (ook van lokale, kleine brouwerijen!) zij schonken. Een gastvrouw die zo enthousiast vertelt over de producten van haar zaak en duidelijk met zoveel liefde haar vak uitoefent - ja, dat overtuigt. 's Avonds dus maar - in plaats van onze gebruikelijke tweewekelijkse gang naar een eetcafe in de stad - op het fietsje gestapt naar Bedum. Om de conclusie maar vast te vermelden: het eten was boven verwachting goed! We begonnen, om de laatste zonnestralen te vangen, met een paar lekkere speciaalbiertjes (lokaal gebrouwen) op het terras: een 'Bedumer blond' en een 'Zotte kalf porter' - het aanraden waard! Vervolgens togen we naar binnen om van de maaltijd te genieten. De inrichting is enigszins 'lokaal-achtig'; dit komt ongetwijfeld door de tegelvloer, die door het geluid van schuivende stoelen, de enigszins galmende akoestiek (muziek) en door de uitstraling niet echt sfeerverhogend werkt. Er is verder wel (met simpele, doeltreffende middelen) veel gedaan om sfeer te brengen in de ruimte: grote houten, handig verrijdbare plantenbakken geven privacy waar dat gewenst is; een donkere muur, houten details en in zachte kleuren geblokte tafelkleedjes geven net genoeg sfeer. En de supervriendelijke, deskundige en eerlijke bediening en uitleg over het eten doen de rest 🙂 Dit is zo'n restaurant waar je, door de open sfeer, een eerlijke reactie op het eten durft te geven. We startten meteen met een hoofdgerecht: een (vegetarische) frittata (Italiaanse, dikke boerenomelet) met een om-je-vingers-bij-af-te-likken salsa (in een mooi rond vormpje) van gedroogde tomaat, en het andere hoofdgerecht bestond uit een (vegetarische) boterzachte, fluwelige geitenkaasravioli met honingsaus en rucola - ook om je vingers bij af te likken 😉 De gerechten werden opgediend in mooie grote, no-nonsense borden, met (heel attent) onder het bord (enigszins vloeibare) geitenkaasravioli een tweede bord voor de bijlagen. Deze bestonden uit een bakje aardappelgratin, een bakje salade met amandelen en een bakje gestoofde paksoy. Prima bijlagen, goed heet geserveerd (belangrijk om lekker te kunnen eten!); de salade had wat ons betreft iets minder zoete dressing mogen bevatten (of apart erbij serveren?) en de paksoy had nog iets meer 'beetgaar' gekund. Na het hoofdgerecht genoten we nog van twee nagerechten, vergezeld van espresso's: een gigantisch bord met twee grote, puntig gesneden en decoratief opgestapelde zelfgemaakte brownie met roomijs en caramelsaus, en het andere nagerecht was een dame blanche met een apart kannetje hete chocoladesaus. De chocoladeproducten die Venomenaal gebruikt, zijn allemaal afkomstig van het goede merk Callebaut. De brownie kreeg een beetje kritiek van ons: hij was (oorspronkelijk) prima van smaak en goed heet (kokendheet van binnen!) maar door een te lang verblijf in de oven te droog (een brownie hoort van binnen vochtig te zijn) en - erger nog - enigszins verbrand. En hier kom ik terug op hetgeen al eerder in dit stukje staat: door de prettige, open sfeer in dit eetcafe kun je makkelijk een kritiekpuntje uiten en wordt dit goed ontvangen. Gastvrouw Maria kwam direct daarna met een bewaarbakje brownie aanzetten: om mee naar huis te nemen en de volgende dag van te genieten. Wat we zeker gaan doen! De rekening voor 2 hoofdmaaltijden, 2 nagerechten, 3 speciaalbiertjes en een fris en 2 espresootjes bedroeg ruim € 60,=. Wel iets hoger dan we gewend zijn van eetcafes in de stad; daarom zullen we niet elke keer naar Venomenaal gaan. Maar we komen ZEKER terug en kunnen dit restaurant van harte aanbevelen!
Birgitta van Kleef Birgitta van Kleef uit Ulrum schreef op 2 maart 2019 om 20:20:
Voor het eerst bij Veenomenaal gegeten. En inderdaad … het is veenomenaal! De spareribs zijn lekker mals, verse groenten erbij, salade met een lekkere dressing. En ook de gebakken aardappeltjes en patat waren heel lekker. Als toetje een omgekeerde dame blanche, zalig! Wat me opviel: goede uitleg van de gastvrouw van de gerechten, vriendelijke bediening, opscheplepels bij het garnituur en een bakje water met citroen er in voor je vieze handen voor het eten van de spareribs. Alles heel goed verzorgd. Wij komen zeker terug!
Jan Mooij Jan Mooij uit Bedum schreef op 12 januari 2019 om 22:08:
Vandaag voor het eerst gegeten bij Veenomenaal. Ik kende het nog als de griek maar wat hebben ze er, naar ik heb begrepen, met minimale middelen, een leuk eetcafe van gemaakt. Ik ging voor het dagmenu; Als voorgerecht een heerlijke knoflooksoep en als hoofdgerecht, ik had het nog nooit gegeten, buikspek. Voorwaar een streling van de tong, zo botermals en lekker. Als nagerecht stoofpeer met kaneelijs, weer een verrassing, niet alleen uit artistiek oogpunt maar ook voor de smaakpapillen. Ook mijn disgenoten hebben genoten van hetgeen zij hadden gekozen. Dat wij hier nog niet eerder zijn geweest is een vergissing en we zullen zeker vaker terugkomen. Bedankt ook voor de snelle bediening en gastvriendelijkheid.
Fien Fien uit IT Heidenskip schreef op 18 augustus 2018 om 21:06:
Op uitnodiging van zwager een geweldige ontmoeting met vrienden en zeer goed lekker eten en een goed glas wijn in het eetcafé Veenomenaal in Bedum. Voor herhalling barbaar. Complimenten voor de gastvrouw Maria en kok Harmen. Fien
Jos Jos uit Bedum schreef op 6 augustus 2018 om 08:14:
Gisteren, 5 augustus wezen eten in Veenomenaal. Jan maar één zin zeggen: Zeer klantvriendelijk, gezellig, heel goed en lekker eten! Kortom een geslaagd gebeuren waar we zeker meer gebruik van gaan maken!
Arnold Arnold uit Franeker schreef op 29 juli 2018 om 10:21:
Ondertussen al meerderemalen laten verwennen in dit knus/gezellig eetcafé Als restaurant tijger durf ik te schrijven, dat de kok top is....zo heerlijk is de maaltijd En dan de bediening, tja....moet in overtreffende trap gaan schrijven.. Dus schrijf ik gewoon dat ik mij er Senang voel Te gek, bedankt Arnold
Sonja Sonja uit Bedum schreef op 11 juli 2018 om 16:33:
Heerlijke maaltijdsalade gehad. Het was al in de avond maar de mogelijkheid voor een maaltijdsalade wat normaal voor in de middag is kon ik toch krijgen. En de zalm was rijkelijk aanwezig met heerlijke bruine stokbrood. Gezellig en een ontspannen sfeer. Zeker de moeite waard om nog weer een keer te gaan